Golfbanen in Kenia

Golfbanen in Kenia

MUTHAIGA GOLF CLUB ****

6101 meter – par 71 – 18 holes

Muthaiga Golf Club ligt op de rand van het Karura woud en gaat er prat op dat zij  een groot aantal inheemse bomen heeft staan. Een grote verscheidenheid aan bomen en bloemendragende struiken duiken bij iedere hole op en maken deze baan mede tot één van de mooiste om te spelen. Het ontwerp is prachtig en één die vele uitdagingen in petto heeft voor zowel de speler die hier regelmatig speelt, als voor de op bezoek zijnde golfspeler. Thuisbasis voor de Kenya Open Golf Championship – onderdeel van de Europese PGA. Winnaars uit het verleden zijn o.a. Ballesteros, Woosnam, Canizaes en Maarten Lafeber. Kijk uit voor de bunkers die voor de snelste greens in Oost Afrika liggen. De baan is zeer goed onderhouden en het is een genot om er te spelen. De Muthaiga Golf Club ondergaat momenteel een complete reconstructie van de baan en zal in juli 2004 weer gereed zijn om te bespelen. De baan architect is Peter Markovich, die ook de Arabella Golf Club in Zuid Afrika heeft ontworpen. Die baan is door S.A. Golf Digest tot een van de top 10 banen in Zuid Afrika gekozen. Deze erkenning viel de baan al ten deel in het eerste jaar van de officiële classificatie.

Zodra het werk klaar is, zal Muthaiga wederom de belangrijkste baan in Kenya en Zuid Afrika zijn voor de professionele golf wedstrijden en voor de gelijk geaarde vurige golfers. Golftas nodig? Lees eerst de volgende golftassen koopgids goed door!

KAREN  GOLF AND COUNTRY CLUB ****

6300 meter – par 72 – 18 holes

Het onderkomen voor de Kenia Open van 16 tot 21 maart 2004. Sommigen vinden dit één van de mooiste banen in Kenya, vanwege de overvloed aan bloemdragende bomen en struiken, je moet gespeeld hebben op Karen Country Club. Het is beslist een van de top 18 holes kampioensbanen in het land. De baan ligt naast het huis van Karen Blixen – de schrijfster van “Out of Africa” en gelegen in het koloniale voorstadje Karen. Karen Country Club is een verrukkelijke baa nom te spleen. Wij kunnen u verzekeren dat u tedere herinneringen zult overhouden aan uw rondje golf hier. Kenia is al jaren een hot spot voor golfreizen.

THIKA  SPORTS CLUB ***

6145 meter par 72 – 18 holes

Thika Sports Club ligt in het rustige platteland, te midden van ananas en koffie plantages en vlakbij de beroemde Thika Falls – de achtergrond van de Tarzan films. De meeste fairways zijn golvend, de meeste greens smal en rond. Pas in 1996 werd de baan uitgebreid van 9 naar 18 holes. Het clubhuis heeft een landelijke uitstraling met grote onbewerkte balken die in de breedte van het plafond lopen, het ziet er bijna uit als een Zwitserse Alpine. Een grote open haard verwarmt beide zijden van de grote hal. Thika Sports Club bestaat al sinds 1922, maar de golf baan werd pas 10 jaar later aangelegd. De belangrijkste wedstrijd die hier gehouden wordt is de Winston Churchill Cup, die op het programma van de Kenya Golf Union staat sinds 1979. De club, die slechts 15 minuten van het Safari Park Hotel ligt voorziet de bezoeker in een rustgevende partij golf.

LIMURU COUNTRY CLUB ****

5960 meter – par 71 – 18 holes

Limuru Country Club is een 18-holes golf baan, waar het bijzonder aangenaam is om te spleen. Niet alleen is de ligging in het thee landschap bijzonder smaakvol, maar ook de baan met het malse groene gras is prachtig gevormd en onderhouden. De rit die 40 minuten duurt voert u door groene theevelden die zich kilometers ver aan beide zijden van de weg uitstrekken. Op een hoogte van 2330 meter, valt er meer regen op de baan waardoor  het hele jaar door een mals groen grastapijt ligt. De meeste zandbunkers zijn diep en zijn voorzien van hoge wallen waar men het gevecht mee aan moet gaan. De baan is fantastisch om op te spelen en u zult zeker terug willen komen om er nog een keer te spelen en nog een keer en nog een keer en nog ………..!

SIGONA GOLF CLUB ****

5932 meter par 71 – 18 holes

Sigona Golf Club heeft een uitstekende reputatie vanwege het feit dat zij enkele van de mooiste fairways hebben van Kenya. Gelegen naast de Rift Valley op een hoogte van 2200 meter valt er op Sigona meer regen dan gemiddeld. Het gras van Kikuyu zorgt ervoor dat de baan er hele jaar door mals en groen uitziet. De greenkeeper beweert dat bijna iedere speler praktisch iedere club kan gebruiken, vanaf de wedge tot zijn driver, om van deze fairways te slaan. De baan is erg heuvelachtig en de meeste van de 18 tees liggen op een verhoogd gedeelte. Het is een baan die zeker uw golfkwaliteiten zal testen, evenals uw lichamelijke conditie. Sigona staat garant voor een stevig maar zeer aangenaam 18 holes rondje golf.

ROYAL  NAIROBI GOLF CLUB ****

6389 meter – par 71 – 18 holes

Op deze club worden een aantal van de meest prestigieuze wedstrijden van het land gehouden. De eerste negen zijn relatief vlak, terwijl de tweede negen alle kenmerken hebben van een golvend heuvellandschap. De baan wordt zeer goed onderhouden. Struiken vol bloemen en een enorm assortiment aan boomsoorten geven kleur en een smaakvol uiterlijk aan de baan. De prachtige Ngong Hills kunnen vanaf diverse plaatsen langs de baan worden bekeken. In de baan van de Royal Nairobi Golf Club liggen enkele van de mooiste holes in Kenya en de club biedt de gemiddelde golfer de mogelijkheid om een goed rondje golf neer te zetten.

RIFT VALLEY GOLF CLUB ****

5987 meter – par 72 – 18 holes

Geopend in het jaar 1999, valt deze baan op door haar spectaculaire omgeving, met uitzicht op een vulkaan, een meer en bergen in de grootste scheur in de aarde. De eerste speler die hier de 71 par doorbrak, de Ierse professional David Jones, beschreef de baan als de beste nieuw aangelegde baan waar hij ooit op had gespeeld. Deze door Thomas Fjastad ontworpen baan is een genot voor de golf spelende toerist.

NYALI  GOLF & COUNTRY CLUB ****

5924 meter – par 71 – 18 holes

De kampioens golf baan van Nyali Golf en Country Club is de eerste 18 holes baan aan de kust. Dit is een gemoedelijke heuvelachtige baan met een acceptabele mix aan rechtse en linkse doglegs en lage fairway struiken. De spelers kunnen een overvloed aan “wildlife” verwachten, waaronder de dik-dik en bendes groene apen, de mascotte van de club, die zich vermaken op en rond de baan. Hoewel de baan niet aan de oceaan gelegen is hebben de intensieve winden zonder twijfel invloed op de spel condities. De baan laat een aantal prachtige bloeiende bomen zien, inclusief de opzichtige Vuur boom, die origineel van Madagascar afkomstig is. Deze kampioens golfbaan biedt de ervaren golfer alle uitdagingen waar hij naar uitkijkt, terwijl ook de speler met de hoge handicap een onderhoudende ronde kan verwachten.

LEISURE  GOLF CLUB ****

5833 meters – par 72 – 18 holes

Leisure Golf Club, de enige golf baan aan de zuidkust van Kenya op Diani Beach. Met zijn 18 holes is het één van de meest uitdagende banen in Kenya. De baan biedt bunkers naar Amerikaans model. Tifdwarf, tifgreen en pennlinks grassen, geïmporteerd uit Amerika worden respectievelijk gebruikt voor de tees, fairways en greens. Er zijn twee opmerkelijke holes met water. De eerste is een door de mens gemaakt meer, dat 70 miljoen liter water bevat dat tevens gebruikt wordt voor het door de hele baan gelegen sproeisysteem dat automatisch omhoog komt als het wordt geactiveerd. De laatste en dus 18de hole is een 500 meter lange par 5 dogleg, met een meer waarin men van plan is levende krokodillen in te doen. Deze baan is zeker niet geschikt voor mensen met een zwak hart.

WINDSOR  GOLF & COUNTRY CLUB****

6143 meter – par 72 18 holes

De golf baan is ontworpen naar internationale standaards maar heeft de uitzonderlijke exotische locale sfeer behouden. De achttien holes baan van Windsor is uitdagend en uniek. Diverse op een eiland gelegen green vereisen een uiterste nauwkeurig spel; benader een intimiderende 14de hole over een klif en water: en meet uw krachten op de 5de van Windsor, een 585 meter lange hole, één van de langste holes in Afrika. Honderden Sykes apen ravotten rond en op de baan, wat Windor Golf een echt Afrikaans tintje geeft.

NAKURU GOLF CLUB ***

6189 meter – par 73 – 18 holes

De Nakuru Golf Club met zijn 18 holes golf baan is in 1929 geopend door Lord Francis Scott en is vreedzaam gelegen op de heuvels van de vulkanische Menengai Krater. Het is de enige baan in Kenya die omhoog loopt – de golvende fairways leiden geleidelijk naar de meestal hoger op de helling gelegen greens. Taferelen van de schitterende koraal roze flamingo’s die de blauwe kleur van het meer van Nakuru gestippeld doen overkomen, verwelkomen uw ogen op de 8ste en de 18de tees. In het droge seizoen is de baan moeilijk te bespelen door het ontbreken van een besproeiings systeem. De kampioensbaan is een lust voor het oog en confronteert u met enkele ongewone uitdagingen en is daarom opwindend om te spelen.

NYERI  SPORTS CLUB **

3018 meter – par 33 – 9 holes

Nyeri Sports Club is de op twee na oudste baan van het land, opgericht in 1910. Deze 9 holes baan is uitgerold in een schitterende omgeving en laat een voortreffelijk landschap zien. Terwijl u op de tee van de 6de staat ziet u Mt Kenya een beetje zweven boven de green wat u een adembenemend uitzicht geeft op de natuur in al haar glorie. De greens zijn rijkelijk voorzien van bunkers met zowel zand als gras. De roughs zijn de hoogste die u ooit ergens zult vinden en vormen een zoom rond het dikke bos van de zeer hoge altijd groene bomen. Voeg bij deze mix een stroompje en een vallei en je hebt als resultaat een zeer moeilijk spelletje golf. De golf baan van Nyeri is inderdaad heel erg mooi en zeker een aanrader voor de fanatieke, maar ook voor de familie golfer.

ABERDARE COUNTRY CLUB  GOLF COURSE **

1922 meter – par 33 – 9 holes

De Aberdare Country Club golf baan wordt beschouwd als de meest heuvelachtige baan in Kenya. De baan die onderdeel is van dit prachtige in landschapsstijl uitgevoerde hotel met dezelfde naam is hooggelegen op Mweiga Hill. Gelegen in een wildreservaat van 526 hectaren, krijgt zowel het hotel als de 9 holes golf baan regelmatig bezoek van de in het wild levende dieren. Giraffes, zebra’s, gazelle, everzwijnen en andere diersoorten worden regelmatig gesignaleerd op de baan. Omdat de bavianen in plaats van in de bosjes te blijven regelmatig het zand over de greens verspreidden, besloten de greenkeepers om de bunkers met zaagsel te vullen en met een bevredigend resultaat. Local rule nummer 2 geeft aan dat er een ontheffing van 15,24 cm wordt gegeven als de bal in een pootafdruk of uitwerpselen van een dier terecht komt. De vraag is echter, “wie raapt de bal op, de speller of zijn caddy?”

MOUNT  KENYA SAFARI CLUB **

2184 meter par 27 – 9 holes

Mount Kenya Safari Club is een ervaring die u als bezoeker van Kenia moet opnemen in uw reisplannen. Nergens ter wereld wordt u zo geconfronteerd met een van de grootste afwijkingen van de natuur – een met sneeuw bedekte berg, die op de evenaar ligt! Dit exclusieve rustoord voor de rijken opende in 1959. Ondanks het feit dat hier sprake is van een 9 holes pitch en put baan, volledig bestaand uit par 3 holes, is het absoluut een “beestachtige” baan. Terwijl de baan ontworpen is op een van de prachtigste en meest rustgevende gebieden in Afrika, kunt u het zich niet permitteren om slordig te zijn. Er zijn veel water partijen en dat gecombineerd met het prachtige uitzicht op Mount Kenia, dat u bijna van elke hole van de baan heeft en de grote verscheidenheid aan bloemen en vogels, die dit alles omlijsten, zorgen ervoor dat iedere golfer die Mount Kenia verlaat, de herinneringen hieraan nooit meer kwijt raakt.